admin Posted on 7:10 am

Hoe werken infraroodpaneelverwarmers?

infraroodpaneelverwarmers

Infraroodstralers werken op basis van stralingsverwarming die warmte rechtstreeks aan objecten en mensen overdraagt, waardoor er geen overdracht van warme lucht meer nodig is, zoals bij convectiesystemen. Als gevolg hiervan hebben ze een lager energieverbruik en zijn ze sneller op te warmen dan traditionele verwarmingsmethoden, zodat u energiekosten per uur kunt besparen. Ze hebben ook het extra voordeel dat ze de lucht niet uitdrogen, wat goed nieuws is voor mensen met een allergie, omdat de kans kleiner is dat stofdeeltjes worden gerecirculeerd.

infrarood verwarming

Onze infraroodstralers zijn verkrijgbaar als vloerstaande units of voor wand- en plafondmontage. In dat laatste geval zijn ze eenvoudig te installeren, omdat ze niet door uw riolering, gasleiding of radiatoren hoeven te lopen en eenvoudig op beeldhoogte kunnen worden gemonteerd, net zoals u een flatscreen-tv zou ophangen. Ze kunnen onafhankelijk van andere warmtebronnen worden geregeld met thermostaten en timers, zodat je kamers of zones alleen kunt verwarmen als dat nodig is.

Infrarood verwarming kan zowel aan de muur als aan het plafond worden gemonteerd voor een optimale warmteverdeling. Met een thermostaat regel je de temperatuur precies zoals jij het wilt.

Infraroodpanelen zijn ideaal voor kleine tot middelgrote ruimtes en kunnen worden gebruikt als alternatief voor centrale verwarming of zelfs om deze volledig te vervangen, met hun veel snellere responstijden dan traditionele verwarmingssystemen. Als u echter besluit ze als enige verwarmingsbron te gebruiken, raden wij u aan ze op de juiste manier te specificeren en te installeren, zodat ze voldoen aan de thermische eisen van uw ruimte. Wij kunnen u advies geven over het benodigde vermogen en u een geschikt model infraroodpaneelverwarmer aanbevelen dat bij uw wensen past.

Hoe werken infraroodpaneelverwarmers?

Omdat ze niet afhankelijk zijn van de lucht om de warmte over te dragen, worden infraroodstralers niet zo beïnvloed door temperatuurveranderingen. Dit betekent dat ze warmte kunnen bieden, zelfs als de ramen open staan en de kamer niet volledig verwarmd is. Omdat ze oppervlakken verwarmen in plaats van de lucht, drogen ze de lucht niet uit, wat beter is voor mensen met astma of andere aandoeningen van de luchtwegen. De infraroodstralen absorberen ook het vocht in uw huid en dit kan de bloedcirculatie helpen verbeteren.

Een infraroodstraler is een veiligere optie dan een gasboiler, omdat deze geen gevaarlijke bijproducten uitstoot die wel vrijkomen bij traditionele gasboilers, zoals koolmonoxide. Dit is vooral belangrijk in huishoudens met jonge kinderen of kwetsbare volwassenen.

Al onze infraroodstralers zijn vervaardigd volgens de hoogste veiligheidsnormen en de producten die wij hier bij RedwellGB verkopen, zijn getest door een derde partij, zodat ze voldoen aan alle nationale veiligheidsnormen. Wij raden u aan alle voorwerpen uit de buurt van de verwarming te houden die het stralingspad kunnen belemmeren, en om uw veiligheid te garanderen, schakelt u altijd het paneel uit voordat u de kamer verlaat.

We zijn niet in staat om infraroodstralers te leveren die water kunnen verwarmen, omdat dit het beste wordt bereikt door een conventionele gasboiler, maar we kunnen u helpen de perfecte oplossing voor uw huis te vinden met ons assortiment elektrische dompel- en warmwatercilinderverwarmers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *